روانشناسی

صنعتی و سازمانی

روانشناسی

صنعتی و سازمانی

روانشناسی مدیریت؛ویژگی های مدیریت

مدیریت ۵ ویژگی مهم دارد:  

۱- ایجاد هماهنگی ویکپارچگی میان فعالیت های مختلف واحدها، گروه ها و افراد است.(وظیفه یک روانشناس صنعتی سنجش میزان هماهنگی ویکپارچگی قسمت های مختلف سازمان و حل تعارض ها است)  

۲- وجود هدف؛ فعالیت های منظم ویکپارچه جهت رسیدن به اهداف سازمانی.هماهنگی ها باید در جهت رسیدن به این اهداف باشد.( وظیفه یک روانشناس صنعتی این است که بررسی کند آیا این هماهنگی ها در جهت اهداف سازمان هست یا بر ضد آن) 

ما یک مدیر خوب را از روی اهدافش می شناسیم  

۳- روابط میان منابع؛ مدیر باید بین منابع مالی،مادی وانسانی هماهنگی ایجاد کند.(وظیفه یک روانشناس صنعتی بررسی هماهنگی میان این منابع است)  

۴- انجام دادن کار به وسیله دیگران؛یکی از وظایف مهم مدیران ایجاد هماهنگی میان افراد گروه های مختلف است. 

انجام دادن کار به وسیله دیگران یعنی محول کردن تصمیمات به سطوح پایین سازمان یعنی دادن اختیار به دیگران.این کار باعث می شود که کارمندان کار خود را بهتر انجام دهند.(وظیفه روانشناس صنعتی بررسی این مسئله است که مدیران تا چه اندازه تصمیم گیری را به سطوح پایین محول می کنند) 

زمانی انجام دادن کار به وسیله دیگران امکان پذیر می شود که مدیر به مهارت واستعدادهای کارکنان آشنا باشد. بنابراین مدیر باید با ویژگی کارکنان آشنا باشد  

۵- تصمیم گیری: یکی از نقش های مهم مدیریت مشارکت در تصمیم گیری است. قسمت قابل توجهی از وقت مدیران صرف تصمیم گیری می شود( وظیفه یک روانشناس صنعتی بررسی این نکته است که مدیر تا چه اندازه تصمیم های خود را با دیگران در میان می گذارد. هر چه یک مدیر بیشتر تصمیمات را با دیگران در میان بگذارد قدرت تصمیم گیری بیشتر وبهتر است)

یادداشت اول

سلام دوستان! 

چند روزی نبودم شرمنده 

دیگه دانشگاه و درس شروع شده، سعی می کنم مطالب بهتر وجدیدتری رو بزارم. 

یکی از دوستان راهنمایی ای در مورد نظریه های شخصیت می خواستن، می تونن بخش های نظریه شخصیت رو مطالعه کنن و یا به کتاب نظریه های شخصیت نوشته دوان پی شولتز و سیدنی الن شولتز مراجعه کنن (مراجعه به کتاب بهتره چون مطالب یکجا هست و می شه از چکیده مطالب هم استفاده کرد)

چگونه زنان به غیر از همسر خود دل می بندند

یک کارشناس ارشد روانشناسی در خصوص تمایل زنان نسبت به مردان غریبه گفت : خیلی از مردان به خاطر مشاغل زیاد و سخت روانشناسی زنانه را نمی دانند و نیازهای همسر خود را پاسخ نمی دهند و در این زمینه زنان دچار خلاء عاطفی می شوند  و لذا اگر زنان اختلالات شخصیتی و روانی داشته و از پایه های اعتقادی ضعیف برخوردار باشند همیشه به دنبال گدایی احساسات و در نتیجه بروز ناهنجاری های اجتماعی و روانی و ارتباط نامشروع با جنس مخالف می گردند .

به گزارش خبرگزاری زنان ایران (ایونا) حسین سلیمان پور مقدم افزود : ارتباط نامشروع مرد و زن ، اعتیاد مرد ، ازدواج تحمیلی ، ندانستن روانشناسی زن ،دوستان مشوق فرد که باعث انحراف اخلاقی زن می گردند همه و همه دست به دست هم داده و آسیب اجتماعی به وجود می آورد .

وی خاطر نشان کرد : در این مواقع زن دچار شخصیتی دو گانه می شود که ثبات ندارد و در واقع دچار یک بی هویتی روانی می گردد که استرس فراوان را به دنبال دارد چرا که زن در این گونه موارد انرژی روانی بسیاری صرف می کند که بتواند این ارتباط را پنهان کند و مخفی کاری ها همراه با اضطراب و تشویش خاطر در او بسیار فراوان می شود .

سلیمان پور در خصوص رفتارهای این گونه زنان اظهار داشت : به محیط کار خود دیر می رسند در منزل و محیط کار پر خاشگرند و سرانجام زن به سوی سایر انحرافات از جمله اعتیاد ، مشروبات الکلی و روابط نامشروع کشیده خواهد شد .

وی گفت : از لحاظ جنسی ممکن است زن دچار حاملگی ناخواسته ، سقط جنین ، بیماری های هپاتیت ، ایدز و.. گردد که عاقبت خانواده دچار طلاق روانی خواهد شد و روابط مادر با فرزندان و با همسر دچار اختلال می گردد حتی ممکن است فرزندان گرایش به جنس مخالف را به راحتی ابراز کنند و انجام دهند .

سلیمان پور در پایان گفت: جلوگیری از ازدواج های اجباری و تحمیلی ، انجام مشاوره قبل از ازدواج ، آموزش مهارت های زندگی به زنان ، آموزش روانشناسی زن به مرد ، انجام فعالیت های جنبی (ورزشی ، فرهنگی ، هنری) می تواند به زنان هویت دهد و باعث شود که آنان کمتر به مردی جز همسر خویش فکر کنند .  

برگرفته شده از سایت ایونا